Vakantiehuis kopen als belegging? Hier moet je op letten!

Hoewel er investeringen te vinden zijn die minder risico’s met zich meebrengen, is de gedachte aan een vakantiehuis kopen in de bergen of bij het strand bijna niet te weerstaan. Om je beleggingsplannen succesvol te maken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij!

Een goede locatie is het halve werk

Hoe weet je nu of je een huisje koopt op een goede locatie? Het beste ga je op zoek naar een gebied waar het toerisme in een stijgende lijn zit. Op deze manier kun je vaak een stuk grond kopen voor een redelijk tarief en zul je later relatief veel huur kunnen vragen. Het is fijn als de locatie in de buurt is van een dorp of stadje waar verhuurders alle boodschappen kunnen halen die ze nodig hebben. Het huisje moet gemakkelijk te bereiken zijn met particuliere auto’s en het openbaar vervoer en er moet voldoende te doen zijn in de omgeving. Een mooi uitzicht vanuit het huisje is een absolute must!

Vakantiehuis kopen – hoe groot moet het zijn?

Bedenk goed wat voor verhuurders je aan wilt trekken. Bevindt het huisje zich in een wandelgebied en verwacht je veel echtparen die daar naartoe komen? Dan heb je wellicht voldoende aan een huisje dat ruimte biedt aan twee tot vier personen. Is het huisje dicht bij pretparken, dierentuinen en andere toeristische attracties? Dan wil je wellicht één of meerdere gezinnen kunnen huisvesten in je huisje.

Vakantiehuis kopen op eigen grond of gehuurde grond?

Als je een vakantiehuisje kopen gaat op een vakantiepark zul je na moeten gaan of je enkel het huisje koopt of ook de grond waarop dit huisje staat. Soms moet je de grond namelijk huren. In dit geval is het noodzakelijk het huurcontract goed door te lezen. Kijk voor welke periode deze geldig is en wat er gebeurt met de woning indien het huurcontract wordt beëindigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *