Projecten met straatervaren jongeren

In de loop der jaren heeft OLAA zich gespecialiseerd in uitwisselingen met straatervaren jongeren, waarbij kunstzinnige expressievormen als theater en muziek werden ingezet als middel om met elkaar te communiceren. Met eigen skills samen een voorstelling maken als concreet middel om de jongeren van beide continenten met elkaar te confronteren, grenzen te verleggen, elkaars wereld te beleven.

Gotas de Rap 1995 en 1996

 Gotas de Rap De Rap Opera is de eerste Colombiaanse musical van de straat. Rap Opera vertelt over e de dood van een jonge rapper gepleegd uit intolerantie en sociale schoonmaak. Met twee tournees (95 en reprise in 96) door Duitsland, België en Nederland

StreetWise 1998

 StreetWise 1998 In Amsterdam ontmoeten 24 straatervaren jongeren uit Wales, Amsterdam, Bogotá (Colombia) en la Paz (Bolivia) elkaar. Gedurende die weken trekken zij 24 u per dag met elkaar op, en wisselen belevingen en ervaringen uit. Alle jongeren hebben op specifieke wijze geleerd hun ervaringen expressief uit te dragen door middel van rap, theater en circus. Onder de artistieke leiding van David Greaves en Nita Liem (Artisjok/Nultwintig) hebben zij gewerkt aan een presentatie over dagelijkse realiteit in dans en beweging. Met voorstellingen in Amsterdam en in Cardiff, Wales.

Streetfuture 2000

36 markante jongeren uit het straatleven van Amsterdam, Cardiff (Wales), Tampere (Finland), Mendoza (Argentinie) La Paz (Bolivia) en Turbo (Colombia) verbeelden in een gezamenlijke productie hun historie en visie over straat en toekomst, tijdens een internationale uitwisseling in La Paz, Bolivia en op tournee in Bogotá, Colombia

Met internetverslag www.olaa.nl/streetfuture

Moksi mixt met mate 2001

 Moski Mixt met mate 2001 De trommel is wat hen verbindt. Maar wat de Surinaamse brassband uit de Bijlmer Brotherhood nog meer deelt met hun Argentijnse tegenhangers, de murgagroep Los Gloriosos Intocables uit de sloppenwijken van Mendoza, gaan ze samen uitzoeken tijdens een twee weken durende ontmoeting met veel muziek en workshops. Voor elkaar, met elkaar, én met jongeren in detentie (de Nieuwe LLoyd en Rentray).

Calle YoYo 2006

Neem tien creatieve Colombiaanse meiden uit de maatschappelijke onderlaag van Bogotá, Colombia. Plaats daarbij tien Nederlandse jongeren van de straat uit Amsterdam en Rotterdam die minstens zo bevlogen zijn om iets neer te zetten. Laat ze bij elkaar op bezoek gaan. Mix ze flink door elkaar met hiphop, theater en een scheutje rap. Represent Calle YoYo “Door de shit van matties daar te zien, kijk je ineens heel anders naar je eigen situatie”