Cultuur

Projecten waarin de Latijns Amerikaanse cultuur de Nederlanders wil inspireren

Het doel daarbij is een zo’n breed mogelijk publiek in contact brengen met de veelkleurigheid van de Latijns Amerikaanse cultuur. Dit gaat door middel van samenwerkingsprojecten waarbij kunstenaars uit verschillende continenten zichzelf laten zien, maar ook door Latijns Amerikaanse artiesten een podium te geven in Nederland.

Van de Tijd en de Tropen (2002)

Van de tijd en de tropenEen ‘alternatief’ geschiedenisboek over Honduras. Een interculturele samenwerking tussen drie kunstenaars: in beeld -Hannes Wallrafen, in woord -Julio |Escoto, en in muziek -Guillermo Anderson. Er is een Spaanse editie en een Nederlandse editie

Er is een Spaanse editie en een Nederlandse editie 
publicatie Van de Tijd en de Tropen: ISBN 90-6832-520-5 KIT

Publishers NL/Centro Editorial srl Honduras (uitverkocht)

The State of L3 (2010-2011)

The state of L3Een transcontinentale, transculturele, en audiovisuele uitwisseling die persoonlijke en gemeenschappelijke beleving van Afrikaanse identiteit door jongeren en kunstenaars laat zien. Drie kunstenaars Antonio José Guzman (Panamá/Nederland), Abdulaye Armin Kane (Senegal), Felipe Peres Calheiros (Brazilië) gaan een kettingreactie aan met jongeren met Afrikaanse achtergrond uit Amsterdam, Dakar en Recife. Doel is het ontwikkelen van een nieuw gemeenschappelijk terrein van jonge mensen met een Afrikaanse achtergrond. Er wordt gezocht naar nieuwe beeldtaal, een nieuwe beleving van de sporen die eerdere generaties hebben nagelaten en een nieuwe invulling aan het begrip Afrikaanse identiteit.
www.stateofl3.com

publicatie van the State of L3: ISBN 978-87-994168-2-0

Galleri Image Arhus DK www.galleriimage.dk(via A.Guzman)